Sabem valorar les cerveses d’alta gamma?

Tres persones amb coneixements diversos en el món de la cervesa fan una degustació a cegues de les varietats premium i estàndard de quatre marques diferents.

Article conjunt amb Patrícia Català

És habitual que les grans marques de cerveses ofereixin una àmplia gamma de productes que cobreixin les diferents demandes del mercat. Als passadissos dels supermercats podem trobar, a més del producte estrella de cada marca, cerveses sense alcohol, cerveses low cost o, pels paladars més exigents, cerveses d’alta gamma que ofereixen un sabor més elaborat a canvi d’un preu més alt.

En principi, si un consumidor paga un preu més alt és per gaudir d’un producte de major qualitat, però el consumidor no sempre considera millors els productes més cars. En Carlos de 55 anys i en Marc i l’Andrea de 20 anys són els encarregats de tastar a cegues les versions comunes i cares de Damm, San Miguel, Cruzcampo i Alhambra i valorar-les sense saber-ne el preu. Aquests són els preus per litre de les cerveses tastades segons el supermercat Carrefour:

Estrella Damm Damm Inèdit Alhambra Alhambra 1925
1,78€ 4,33€ 1,74€ 2,25€
San Miguel San Miguel 1516 Cruzcampo Cruzcampo Gran Reserva
1,30€ 2,21€ 1,37€ 2,91€

Després del nostre petit experiment hem comprovat que en tots els casos els consumidors són capaços d’identificar quina és la cervesa d’alta gamma, però això no vol dir que les prefereixin. Poden endevinar quina és quina per factors com un gust més intens, un color més fosc o notes aromàtiques fruitals. Queda clar que la nostra no és una mostra representativa, i que caldria fer un estudi més exhaustiu per determinar si els consumidors troben justificat pagar un preu més alt.

Etiquetat ,

Deixa un comentari